Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання розвитку районів Одеської області - тема зустрічей в Одеській ОДА

, опубліковано 17 грудня 2021 о 18:13

Представники Головного управління ДПС в Одеській області взяли участь в зустрічах голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького з сільськими, селищними, міськими головами, керівниками новоутворених районів регіону (Одеського, Білгород-Дністровського, Роздільнянського, Болградського, Березівського та Подільського) та територіальних громад.

Від податкової служби регіону до зустрічей долучилися заступники начальника Головного управління ДПС в Одеській області Анатолій Бондаренко та Володимир Попов, начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Костянтин Желєзняков  та начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Нінель Скобленко.

Учасники обговорили напрями спільних заходів, направлених на легалізацію заробітної плати, розширення бази оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, туристичного збору, залучення до оподаткування «одноосібників» - громадян, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють ці ділянки.

Крім того, керівникам територіальних громад наголошено на необхідності своєчасного проведення нормативно-грошової оцінки земель (щонайменше один раз на 5-7 років), активізації роботи з оформлення правовстановлюючих документів по фактичним землекористувачам та реєстрації їх в Держгеокадастрі, що є резервами збільшення сплати плати за землю.

Також, розглянуті питання, пов’язані з інформаційною взаємодією між ДПС та органами місцевого самоврядування через сервіс – Електронний кабінет.

Нагадуємо, що у відкритій частині Електронного кабінету (в тестовому режимі) працює інтерактивна податкова карта України, яка дає змогу в онлайн-режимі, у будь-який час, без звернення до органів ДПС отримувати актуальну податкову інформацію щодо агрегованих показників в частині сплачених сум податкових платежів, нарахованих податкових зобов’язань, сум податкового боргу, надміру сплачених сум та суми платежів, які сплачені та будуть нараховані у наступних періодах.

Інформація формується у розрізі регіонів, територіальних громад, видів економічної діяльності, податків, видів бюджетів, систем оподаткування, за організаційно-правовими формами, типом платника (фізичні та юридичні особи), статусом платника.

У Головному управлінні ДПС в Одеській області наголошують, що  такий формат взаємодії та комунікації з органами влади дозволяє  вирішувати чимало питань, спрямованих на досягнення спільної мети – наповнення місцевих бюджетів.

Перелік відповідальних посадових осіб Головного управління ДПС в Одеській області за налагодження ефективної координації роботи та проведення роз’яснювальної роботи з територіальними громадами Одеської області.