Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: боротьба з незаконним обігом пального триває

, опубліковано 27 жовтня 2021 о 17:25

Головним управлінням ДПС в Одеській області постійно вживаються заходи, спрямовані на припинення незаконної діяльності у сфері торгівлі паливно-мастильними матеріалами та забезпечення прозорості ведення господарської діяльності на ринку пального, упередження ухилень від оподаткування в регіоні.

Так, фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в Одеській області спільно з фахівцями Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України  при відпрацюванні мережі АЗС (АГЗС), встановлено реалізацію пального на 11 АЗС (АГЗС)  без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Всього за результатами проведених спільних заходів до суб’єкта господарювання застосовано 2,8 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

На теперішній час встановлюються власники нелегальних АЗС (АГЗС)   та вирішується питання про притягнення останніх до адміністративної відповідальності за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Шановні громадяни! У разі наявності інформації про встановлені випадки недотримання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України при реалізації пального повідомляти про такі факти на електронну скриньку Головного управління ДПС в Одеській області od.official@tax.gov.ua або Державної податкової служби України post@tax.gov.ua.

З метою всебічного та якісного розгляду звернень громадян просимо в зверненнях за можливості зазначати: адресу АЗС, назву суб’єкта господарювання, вид придбаного пального з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь-яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.