Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання, які найчастіше порушуються запитувачами у запитах на отримання публічної інформації за січень – листопад 2021 року

, опубліковано 22 грудня 2021 о 14:59

1. Про надання копії Положення про Головне управління ДПС в Одеській області

Актуальна версія Положення про Головне управління ДПС в Одеській області розміщена на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області офіційному вебпорталі ДПС за посиланням:  https://od.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/struktura/.

2. Про надання реквізитів бюджетних рахунків для сплати податків

Інформація про реквізити бюджетних рахунків, які введено в дію з 01.01.2021, розміщена на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

3. Щодо надання інформації про інший суб’єкт господарювання

Актуальна публічна інформація відносно суб’єктів господарювання, які перебувають на податковому обліку в Головному управлінні ДПС в Одеській області, розміщена на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області офіційному вебпорталі ДПС у спеціальному розділі «Дізнайся більше про свого бізнес партнера», який надає можливість пошуку підприємства за реквізитами за посиланням: https://tax.gov.ua/businesspartner.

4. Яким чином фізична особа - громадянин України може через свої релігійні переконання відмовитися від РНОКПП

Відповіді на поширені питання, пов’язані із відмовою громадян України від РНОКПП, розміщені на офіційному ресурсі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» веб - сайту ДПС України, за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques (категорія питання 116.10).

5.  Порядок отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків

Порядок отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків регулюється ст. 70 Податкового кодексу України та регламентується розділом VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб − платників податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174.

Інформація щодо переліку документів, які потрібно подати фізичній особі для отримання Картки платника податків з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків розміщена на вебпорталі ДПС за посиланням:  https://tax.gov.ua/fizichnim-osobam/otrimannya-reestratsiynogo-/.

Інформація щодо отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків для дитини розміщена на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/fizichnim-osobam/reestratsiya-ta-oblik-fiz/podatkoviy-nomer-loya-ditini/74594.html

6. Порядок отримання інформації про доходи з Державного реєстру платників податків – фізичних осіб

Інформація з питань отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, розміщена на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/ .

7. Про надання інформації про борг (недоїмку) зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Інформація щодо суб’єктів господарювання, які мають борг (недоїмку) зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування розміщується щомісячно на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС в сервісі «Відкриті дані» за посиланням: https://tax.gov.ua/datasets.php?d=DFS20210222164442 та на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних за посиланням: https://data.gov.ua/dataset/8e7a4472-a010-4656-bfe9-60959ba5209d .

8. Про надання інформації про податковий борг

Інформація про боржників та суми заборгованості розміщується щомісячно на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС в сервісі «Відкриті дані» за посиланням: https://tax.gov.ua/datasets.php?d=DFS20160211185056 та в «Довідниках» за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html.

9. Про надання інформації щодо підстав включення платника до переліку підприємств, які підпадають під критерії ризикових платників податків. Зупинення реєстрації податкових накладних

Інформація щодо критеріїв ризиковості платника податку, зупинення реєстрації податкових накладних розміщена на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/zupinennya-reestratsii-pn.

10. Про надання інформації щодо отримання суб’єктами господарювання ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

Інформація щодо отриманих (діючих) та анульованих ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами щомісячно розміщується на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС в сервісі «Відкриті дані» за посиланням: https://tax.gov.ua/datasets.php .