Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в органах ДПС

, опубліковано 07 вересня 2020 о 15:33

Дотримання вимог Закону України від 14.10.2014 №1700-VII «Про запобігання корупції» (далі – Закон №1700-VII), неухильне та безумовне виконання вимог наказу ДПС України від 26.05.2020 № 226 «Про затвердження Порядку організації заходів із запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в органах Державної податкової служби» (далі – наказ № 226) є запорукою доброчесності працівників Головного управління ДПС в Одеській області.

Управління з питань запобігання та виявлення корупції в межах повноважень визначених статтею 13-1 Закону № 1700-VII здійснює заходи з виявлення конфлікту інтересів, сприяння його врегулюванню та надає методичну та консультаційну допомогу з питань додержання законодавства щодо запобігання корупції.

З метою недопущення вчинення порушень працівниками Головного управління ДПС в Одеській області положень чинного законодавства та розпорядчих актів ДПС України щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, управлінням з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в Одеській області розроблено першу частину навчально-методичних матеріалів на тему «Конфлікт інтересів. Частина 1. Теорія конфлікту інтересів. Порядок врегулювання» та проведено відповідну роз’яснювальну роботу з працівниками Головного управління ДПС в Одеській області.

Також, увагу працівників податкової служби Одещини акцентовано на вивченні положень статті 1 Розділу V «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів» Закону № 1700-VII, Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 29.09.2017 № 839 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів» та наказу № 226.