Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про початок чергового етапу декларування у 2020 році

, опубліковано 04 лютого 2020 о 18:28

Управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в Одеській області нагадує про початок чергового етапу декларування у 2020 році.

Особи, які перебувають на посадах державної служби в Головному управління ДПС в Одеській області зобов’язані подати декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік, у порядку, встановленому Законом України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII (із змінами та доповненнями), шляхом відповідного її заповнення і підписання на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (nazk.gov.ua) через власний персональний електронний кабінет суб’єкта декларування у системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, до 31 березня 2020 року.

З метою недопущення несвоєчасного подання з технічних причин, наголошуємо на необхідності вчасно перевірити дію особистого ключа (електронного цифрового підпису).

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII (із змінами та доповненнями), з 01 січня 2020 року повідомлення про суттєві зміни у майновому стані подається суб’єктом декларування у випадках:

-   отримання доходу

-   придбання майна

-   здійснення видатку

на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (105 100 грн. у 2020 році).

У зазначених випадках суб'єкт декларування у десятиденний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку зобов'язаний повідомити про це Національне агентство. Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

Розпочинаючи з 01 січня 2020 року положення частини другої статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII (із змінами та доповненнями) застосовуються до суб'єктів декларування, які є службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також суб'єктів декларування, які займають посади, пов'язані з високим рівнем корупційних ризиків, відповідно до статті 50 цього Закону.

Фахівці управління з питань запобігання та виявлення корупції проводяться лекційні заняття з співробітниками Головного управління ДПС в Одеській області з метою роз’яснення основних положень антикорупційного законодавства, зокрема в частині вимог фінансового контролю, а також положень чинного законодавства щодо відповідальності за вчинення корупційних, пов’язаних з корупцією правопорушень та злочинів у сфері службової діяльності.