Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На обліку в податковій службі Одещини перебувають понад 246 тис платників податків

, опубліковано 10 травня 2024 о 11:30

Станом на 01.05.2024 року на обліку в органах податкової служби Одещини перебувають 246,1 тис платників податків, у тому числі 102,9 тис юридичних осіб та 143,2 тис фізичних осіб-підприємців. У порівнянні з 01.05.2023 роком кількість суб’єктів господарювання зросла на 8,7 тис, з яких  юридичних на понад 1,9 тис та фізичних осіб-підприємців на 6,8 тисяч платників податків.

Протягом поточного року, станом на 01.05.2024 року, взято на облік в органах податкової служби Одещини 7,4 тис новостворених платників податків (6,6 тис фізичних осіб-підприємців та 0,9 тис юридичних осіб). Зокрема, в квітні поточного року 2 тис юридичних та фізичних осіб-підприємців регіону взято на облік в Головному управлінні ДПС в Одеській області.

Не дивлячись на складні економічні умови, у зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні, з огляду на військову агресію Російської Федерації проти України, позитивна динаміка щодо збільшення кількості платників податків, свідчить про активізацію підприємництва в Одеському регіоні, а відтак збільшення сплати податків та зборів до бюджетів всіх рівнів.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що з переліком електронних сервісів ДПС можна ознайомитися на вебпорталі ДПС за покликанням https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/.