Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі з підприємцями Одещини: податківці нагадують про обов’язок проведення розрахунків із застосуванням РРО/ПРРО

, опубліковано 22 березня 2024 о 16:36

Фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС в Одеській області провели робочі зустрічі із представниками ресторанів та барів комплексу «Немо» та ресторану «Burger club» щодо необхідності проведення всіх розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій та/або через програмні реєстратори розрахункових операцій для підакцизних товарів.

Від повноти обсягу розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО, та повноти сплати залежить обсяг надходжень до бюджету, адже для країни наразі важлива кожна сплачена до бюджету гривня. Крім того, в отриманні фіскального чеку має бути зацікавлений й пересічний споживач, адже без цього фіскального документу на продукцію не поширюється гарантія якості, неможливо притягнути до відповідальності недобросовісного продавця.

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу платників податків на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, у тому числі коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД при продажу підакцизних товарів.