Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За два місяці поточного року на Одещині забезпечено погашення 183,5 млн грн податкового боргу

, опубліковано 22 березня 2024 о 12:27

Протягом січня - лютого 2024 року в результаті вжитих Головним управлінням ДПС в Одеській області заходів із погашення податкового боргу до бюджетів усіх рівнів надійшло 183,5 млн гривень. Із загальної суми, юридичні особи сплатили в рахунок погашення боргу 108,8 млн грн, а фізичні особи – 74,7 млн гривень.

В тому числі, на підставі платіжних інструкцій з рахунків боржників у банках, за відповідний період, стягнуто та вилучено готівкових коштів на загальну суму 8,7 млн грн, з них за рішеннями керівника – 8,3 млн гривень. Від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, до бюджету спрямовано 6,6 млн гривень.

Крім того, у рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за два місяці 2024 року надійшло 22,2 млн грн, у тому числі від вжитих заходів державною виконавчою службою за узгодженими вимогами про сплату боргу (недоїмки) – 5,6 млн гривень.

Також, за результатами взаємодії з територіальними громадами Одещини під час вжиття заходів із наповнення бюджетів громад за рахунок погашення податкового боргу в січні - лютому 2024 року надійшло 6,8 млн гривень.

З початку поточного року до Головного управління ДПС в Одеській області надійшло 975 звернень від платників податків про видачу довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка), за результатними відпрацювання яких надано 614 Довідок та 32 відмови у наданні такої Довідки.

За позовами про стягнення податкового боргу в січні - лютому 2024 року на користь Головного управління ДПС в Одеській області судами винесено 55 рішень на загальну суму 120,2 млн грн, з яких за позовами до фізичних осіб – 38 рішення на загальну суму 35 млн грн, до юридичних осіб – 17 рішень на загальну суму 85,2 млн гривень.