Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: платники податків сплатили 69,3 млн грн акцизного податку

, опубліковано 15 лютого 2022 о 08:00

За січень 2022 року платниками податків Одещини до бюджетів всіх рівнів  сплачено 69,3 млн грн акцизного податку. Це на 2,2 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

З них, 44,6 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, 18,7 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів та 5,9 млн грн акцизного податку з ввезених на митну території України підакцизних товарів.

Крім того, до місцевих бюджетів сплачено 5,3 млн грн плати за ліцензії на виробництво спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також на право оптової та роздрібної торгівлі  алкогольними напоями та тютюновими виробами.    

Станом на 01 січня 2022 року на території Одеської області діють:

- 12610 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами ;

- 2089 ліцензії на право зберігання пального;

- 542 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним;

- 161 ліцензія на право оптової торгівлі пальним;

- 123 ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

В січні 2022 року анульовано 331 ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та 276 ліцензій на право зберігання пального у зв’язку з несплатою чергового платежу за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Також, інформуємо, що у січні 2022 року Головним управлінням ДПС в Одеській області проведено 65 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність в сфері виробництва, обігу та зберігання підакцизних товарів, за результатами перевірок донараховано штрафних санкцій на загальну суму майже півмільйона гривень.