Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року аудиторами податкової служби Одещини донараховано понад 181 млн гривень

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 08:59

За січень-вересень 2021 року фахівцями Головного управлінням ДПС в Одеській області проведено 2693 перевірки. З них, 132 планові та 2561 позапланова перевірка.

"За результатами контрольно-перевірочної роботи протягом 9 місяців поточного року порушникам норм Податкового кодексу України донараховано 181,1 млн грн узгоджених податкових зобов’язань разом з фінансовими санкціями, які підлягають погашенню. Із донарахованих сум у дохід бюджету всього по плановим та позаплановим перевіркам надійшло 133,7 млн гривень",- повідомив під час інтерв'ю заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Іван Купка.

Нагадуємо, що з актуальним планом - графіком проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/446429.html.

Крім того, Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що при плануванні, організації та проведенні документальних перевірок контролюючі органи враховують строки давності, визначені п. 102.1 ст. 102 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), які поширюються також на період, який може бути охоплений перевіркою.

При цьому, при плануванні, організації, проведенні перевірок, нарахуванні за їх результатами грошових зобов’язань передбачено виключення щодо дотримання строків давності, визначених п. 102.1 ст. 102 Кодексу, наявні обставини, передбачені п. 102.2 ст. 102 Кодексу, у т. ч. якщо платником не подано податкову декларацію за період, протягом якого виникло податкове зобов’язання.

У разі проведення перевірок з питань дотримання податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДПС, а також визначення за результатами суми грошових зобов’язань платника податків у випадках, коли Кодексом не передбачено подання декларації, застосування строків давності повинно здійснюватись з урахуванням терміну позовної давності – 1095 днів (2555 дня – у разі проведення перевірки операції відповідно до ст. ст. 39 і 39 прим. 2 Кодексу).

Крім цього, відповідно до частини шістнадцятої ст. 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені не застосовується.

Так, документальна перевірка в частині правильності обчислення, повноти та своєчасності сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування може охоплювати період з 01 січня 2011 року або період, що настає за періодом, охопленим попередньою перевіркою із зазначеного питання.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX