Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: майже 11 мільярдів гривень ПДФО сплачено платниками регіону за 9 місяців поточного року

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 08:32

За січень - вересень 2021 року до зведеного бюджету платниками Одещини сплачено 10,8 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Як повідомив заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов, рівень сплати за 9 місяців 2021 року перевищив показник минулого року на 2,5 млрд грн або на 30,3 відсотки.

Із загальної суми, 2,7 млрд грн сплачено до державного бюджету. Зростання показника відповідного періоду минулого року склало 0,6 млрд грн або 30,8 відсотка.

В свою чергу, до місцевих бюджетів на розвиток територіальних громад сумлінними платниками сплачено 8,1 млрд грн вищезазначеного податку, що у порівнянні з січнем – вереснем 2020 року більше на 1,9 млрд грн або 30,2 відсотки.

«Офіційне оформлення робітників та легалізація заробітних плат – це ті ключові фактори, які впливають на повноту надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів» - підкреслив Володимир Попов.

Саме тому, питання легалізації заробітної плати та зайнятості населення знаходяться на постійному контролі податкової служби Одеського регіону, яка, спільно з органами місцевого самоврядування вживають заходи, направлені на залучення резервів надходження податків та зборів із заробітних плат до бюджетів всіх рівнів та дотримання гарантованих державою соціальних гарантій найманих працівників.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX