Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками регіону до бюджетів сплачено 92 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

, опубліковано 15 березня 2021 о 08:00

Протягом січня-лютого 2021 року платники Одещини направили до місцевих громад 91,4 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року сплата збільшилась на 20,9 млн грн або на 29,7 відсотків.

В свою чергу, суб’єктами господарювання – юридичними особами сплачено 18,7 млн грн, фізичними особами - громадянами - 2,3 млн грн цього податку.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.

Ставки та пільги з податку встановлюються органами місцевого самоврядування.

Зокрема, по м.Одеса, рішенням Одеської міської ради від 21.01.2015 №6258-VI (зі змінами) встановлено ставку податку по нежитловим приміщенням:

- для юридичних осіб 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування (60,00 грн);

- для фізичних осіб 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування (47,23 грн).

Власники житлової нерухомості сплачують податок за наступними ставками:

- юридичні особи - 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування (60,00 грн);

- фізичні особи – 0,1 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування (4,72 грн).