Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 11 місяців 2020 року работодавці Одещини сплатили 10,9 млрд грн єдиного внеску

, опубліковано 14 грудня 2020 о 12:37

Станом на 01.12.2020 року на Одещині сплачують єдиний внесок 230 тисяч фізичних осіб - підприємців та понад 93 тисячі суб’єктів господарювання - юридичних осіб.

«Протягом січня-листопада поточного року сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склала 10,9 млрд гривень, що на 0,9 млрд грн або на 9,1 відсотки більше січня-листопада 2019 року», - повідомила  начальник відомства Юлія Шадевська.

Зокрема, у листопаді 2020 року сплачено 1,1 млрд грн єдиного внеску. Порівняно з листопадом минулого року більше на 117 млн грн або на 12,4 відсотки.

Як зазначила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська, роботодавцям та найманим працівникам варто пам’ятати, що через несплату єдиного внеску, податків і зборів наймані працівники позбавляються соціальних гарантій, втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії передбаченої законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що рахунки для сплати єдиного внеску, відкриті відповідно до вимог стандарту IBAN. Інформацію про реквізити рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДПС в Одеській області в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.