Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 11 місяців 2020 року платниками Одещини сплачено 10,6 млрд грн ПДФО

, опубліковано 08 грудня 2020 о 09:04

Протягом січня - листопада поточного року платники податків Одеської області сплатили до зведеного бюджету 10,5 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 634,7 млн грн або на 6,4 відсотки більше за аналогічний період минулого року.

В тому числі, за листопад 2020 року платниками Одеського регіону було сплачено понад 1,1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 102,2 млн грн або на 10,8 відсотків більше ніж у листопаді 2019 року.

«Основа соціальної захищеності працівника – офіційне укладання трудових відносин та виплата належної працівникові суми заробітної плати відповідно до чинного законодавства», – зазначила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

В свою чергу, до державного бюджету сплачено 2,7 млрд грн, що на 134,9 млн грн або на 5,3 відсотки більше ніж у січні-листопаді 2019 року.

До місцевих бюджетів платниками регіону сплачено 7,9 млрд грн, що на 499,8 млн грн або 6,8 відсотків перевищує минулорічний показник за аналогічний період.

Очільниця податкової служби області підкреслила, що заробітна плата є однією з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і, не опосередковано впливає на рівень життя населення. «Тіньова» зайнятість населення знижує доходи бюджетів усіх рівнів, а отже і можливість фінансування державних програм соціального спрямування.

Нагадаємо, відповідно до бюджетного розподілу 25 відсотків перерахованого податку на доходи фізичних осіб зараховується до державного бюджету, 75 відсотків надходить на рахунки місцевих скарбниць, у тому числі об'єднаних територіальних громад.