Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До зведеного бюджету за 11 місяців 2020 року платники регіону сплатили 24,7 мільярдів гривень

, опубліковано 03 грудня 2020 о 13:26

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що за результатами роботи січня-листопада 2020 року платниками податків Одещини сплачено до зведеного бюджету 24,7 млрд грн, що на 2,9 млрд грн або на 13,3 відсотка перевищує минулорічну сплату за відповідний період.

Як повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська, зростання сплати до бюджетів - результат спільної роботи податкового відомства та суб’єктів господарювання всіх форм власності регіону.

Зокрема, до державного бюджету сплачено 11,0 млрд грн, що більше січня-листопада 2019 року на 2,2 млрд грн, до місцевих бюджетів області – 13,7 млрд грн, що на 5,6 відсотка більш ніж за 11 місяців минулого року.

Серед основних джерел формування зведеного бюджету залишаються:

-       податок на доходи фізичних осіб – 10,5 млрд грн,

-       податок на додану вартість –5,0 млрд грн,

-       єдиний податок – 2,2 млрд грн,

-       податок на майно - 2,8 млрд грн,

-       земельний податок та орендна плата - 2,4 млрд грн,

-       податок на прибуток підприємств - 2,3 млрд гривень.

Юлія Шадевська зазначила, що головним завданням податкової служби області є злагоджена та конструктивна робота податківців з представниками бізнес-спільноти задля своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджетів усіх рівнів. В свою чергу, ДПС продовжує запроваджувати інноваційні методи адміністрування податків та електронні сервіси  обслуговування, а  платники проявляють високу громадянську свідомість при сплаті податків.