Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юлія Шадевська: платниками регіону до зведеного бюджету сплачено понад 22 млрд гривень

, опубліковано 04 листопада 2020 о 09:27

«З початку 2020 року платниками податків Одещини до зведеного бюджету України сплачено 22,2 млрд грн податків і зборів, що на 13,4 відсотки більше минулорічної сплати», - повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

За її словами, з них, до державного бюджету сплачено 9,8 млрд грн, що на 2 млрд грн або на 25,7 відсотків більше ніж за 10 місяців 2019 року.

Найбільшу питому вагу у структурі сплати до державного бюджету займає податок на додану вартість, якого за січень - жовтень поточного року до бюджету сплачено 4,4 млрд грн, що на 17,7 відсотків або на 0,7 млрд грн більше ніж у січні-жовтні минулого року.

В свою чергу, до місцевих бюджетів регіону платниками сплачено 12,4 млрд грн, що на 0,6 млн грн або на 5,3 відсотка більше ніж за аналогічний період минулого року. Із загальної суми сплати 60 відсотків або 7,1 млрд грн – це податок на доходи фізичних осіб.

«Платники, які сумлінно сплачуючи податки до бюджетів всіх рівнів, своїм прикладом демонструють високий рівень відповідальності перед державою та її громадянами», - зазначила Юлія Шадевська.