Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: платниками податків до місцевих бюджетів сплачено 9,6 млрд грн

, опубліковано 03 вересня 2020 о 13:06

До місцевих бюджетів Одещини у січні-серпні 2020 року платниками податків сплачено 9,6 млрд грн, що на 355 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року.

Основним джерелом наповнення бюджетів місцевих громад залишається  податок на доходи фізичних осіб, який в загальній сумі сплати складає майже 60 відсотків. За січень-серпень поточного року роботодавцями сплачено 5,5 млрд грн цього податку, що на 244,8 млн грн або на 4,7 відсотків більше ніж у січні-серпні 2019 року.

Представники малого та середнього підприємництва сплатили до місцевих бюджетів 1,5 млрд грн єдиного податку, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 104,2 млн грн або на 7,3 відсотка.

Крім того, в місцеві скарбниці області сплачено 2 млрд грн податку на майно, з яких 1708,6 млн грн земельного податку та орендної плати, 302,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та 8,4 млн грн транспортного податку.

Головне управління ДПС в Одеській області вдячне платникам податків, які в сьогоднішніх умовах сумлінно виконують зобов’язання перед бюджетами всіх рівнів, адже своєчасне та в повному обсязі наповнення місцевих бюджетів надає можливість органам влади на місцях фінансувати реалізацію програм соціально-економічного розвитку територіальних одиниць.