Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: на підтримку української армії сплачено 336,4 млн грн військового збору

, опубліковано 12 червня 2020 о 11:56

За січень-травень 2020 року платниками до бюджету сплачено 336,4 млн грн військового збору. Це на 25,5 млн грн або на 8,2 відсотка більше, ніж у січні-травні минулого року.

Збільшення сплати збору свідчить про відповідальне ставлення роботодавців до нарахування та перерахування військового збору до бюджету, що в свою чергу, сприяє підвищенню обороноздатності українського війська.

У травні поточного року на підтримку армії сплачено 63,4 млн грн збору.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків є роботодавці.

В Головному управлінні ДПС в Одеській області нагадують, що військовий збір також сплачується з доходів, які громадяни декларують під час щорічної деклараційної кампанії.

Цього року, останній день подання декларації про майновий стан і доходи, отримані за 2019 рік - 30 червня. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях про майновий стан і доходи, мають бути сплачені до 01 жовтня 2020 року.

Більш детально про основні випадки обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи, формою декларації про майновий стан і доходи та способами її подання (у тому числі в електронному вигляді) можна ознайомитися в банері «Деклараційна кампанія 2020» на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за посиланням   https://od.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/.