Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На 116 млн грн більше сплатили роботодавці Одещини єдиного соціального внеску в січні 2020 року

, опубліковано 10 лютого 2020 о 10:43

Протягом січня 2020 року роботодавцями Одещини до державного бюджету сплачено 917,6 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що більше минулорічних на 115,9 млн гривень.

Збільшення сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на 14,5 відсотків – це, водночас, результат відповідального ставлення роботодавців до сплати єдиного внеску, реалізації права громадян на офіційне працевлаштування та заходів з «детінізації» заробітних плат вжитих податківцями спільно з іншими службами», - зазначив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Астрєйко.

В Одеській області станом на 01.02.2020 року єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачують понад 310 тисяч юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують працю найманих осіб. Понад 70 відсотків від загальної  кількості складають фізичні особи-підприємці, їх понад 220 тисяч осіб, а решта юридичні особи – понад 90 тисяч осіб.

Нагадуємо, що базова ставка єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування дорівнює 22 відсоткам. При цьому, розмір мінімального страхового внеску у 2020 році становить 1039,06 грн (4723 грн х 22%). Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачується щоквартально, до 20 числа місяця, що настає за звітнім або щомісячно, у вигляді авансового платежу до 20 числа.

«Своєчасна та у повному обсязі сплата єдиного соціального внеску – це не лише обов’язок перед державою, а й гарантоване право громадян на соціальний захист. Кожен офіційно працевлаштований робітник, кожна гривня податків, сплачена із заробітних плат, зміцнює економіку Одеського регіону та сприяє підвищенню соціальних стандартів», - підкреслює Володимир Астрєйко.

Звертаємо увагу, що з 03.01.2020 діють нові рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування.

Інформацію про реквізити нових рахунків 3556, які почали діяти з 03.01.2020 року, розміщено на субсайті Територіальні органи ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.