Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кількість документальних перевірок за 2019 рік на Одещині зменшилась

, опубліковано 28 січня 2020 о 09:15

За січень - грудень 2019 року Головним управлінням ДПС в Одеській області проведено 1224 перевірки. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість документальних перевірок зменшилась на 24 відсотки.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань (з урахуванням фінансових санкцій) 3,3 млрд грн, що на 2,6 млрд грн більше ніж за 2018 рік.

Нагадуємо, що відповідно до статті 77  Податкового кодексу України документальна планова перевірка повинна бути передбачена у плані-графіку проведення документальних планових перевірок платників податків.

До плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків відбираються платники, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи. Тому сумлінні платники не підпадають під контрольно-перевірочні заходи податкової служби.

Періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний. Платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки, середнім - не частіше ніж раз на два календарних роки, високим - не частіше одного разу на календарний рік.

З планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків можна ознайомитись на офіційного вебпорталу ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/.