Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Одещини сплатили 1,9 млрд грн єдиного податку

, опубліковано 19 листопада 2019 о 11:51

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що суб’єкти господарювання Одещини, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 1,9 млрд грн єдиного податку. Це на 18,3 відсотки більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Загалом, станом на 1 листопада 2019 року, платниками єдиного податку є 88 599 фізичних та 16 901 юридичних осіб. У порівнянні з початком року кількість платників єдиного податку в регіоні зросла на 3819 осіб», – проінформувала в.о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Чеботарьова.

Зокрема, від суб’єктів господарювання - фізичних осіб надійшло понад 1,2 млрд грн єдиного податку, що на 23,4 відсотки більше, ніж січень-жовтень торік. Від юридичних осіб – спрощенців, які перебувають на ІІІ групі місцеві скарбниці отримали майже 301 млн грн, що на 37,5 млн грн або 14,3 відсотки перевищує надходження 10 місяців 2018 року. На 18 млн грн більше єдиного податку сплатили сільськогосподарські товаровиробники ІV групи - надходження від цієї групи спрощенців склали 337,2 млн гривень.

«Збільшення надходжень єдиного податку до місцевих бюджетів Одещини демонструє дієвість спрощеної системи оподаткування, а також є результатом ефективної взаємодії територіальних органів податкової служби з представниками бізнес-спільноти», - підкреслила керівник податкової служби Одещини.