Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині надходження ЄСВ зросли на 1,7 млрд грн

, опубліковано 14 листопада 2019 о 16:50

«Платники Одеського регіону за 10 місяців поточного року сплатили до державного бюджету 9,2 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що перевищує минулорічні надходження відповідного періоду на 1,7 млрд грн, або на 23 відс», - повідомила в.о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Чеботарьова.

Зокрема, у жовтні 2019 року надійшло майже 980 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що у порівнянні з жовтнем 2018 року більше на 125 млн гривень.

Станом на 01.11.2019 року на Одещині сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування 215 тисяч фізичних осіб - підприємців та 90 тисяч суб’єктів господарювання - юридичних осіб.

Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків, професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші виплати.

«Контроль за дотриманням податкового законодавства з реалізації державної політики в адмініструванні єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальної допомоги є одним із пріоритетних напрямів діяльності податкової служби», - зазначила Наталія Чеботарьова.

Крім того, у відомстві звертають увагу, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Несплата ЄСВ призводить до негативних наслідків та фінансових санкцій. Так, у випадку несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення сплати платежу та накладається штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум внеску.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що з 01 жовтня 2019 року діють нові рахунки для сплати ЄСВ, відкриті відповідно до вимог стандарту IBAN. Інформацію про реквізити нових рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДПС в Одеській області в розділі «Бюджетні рахунки».