Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одеські платники спрямували до бюджетів 9,8 млрд грн ПДФО

, опубліковано 12 листопада 2019 о 13:33

Протягом січня – жовтня поточного року платники податків Одеської області сплатили до бюджетів усіх рівнів 9,8 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що складає 46,2 % у загальній структурі податкових надходжень зведеного бюджету. Так, сплата податку на доходи фізичних осіб за 10 місяців 2019 року перевищила рівень минулого року на 16,5 %, або на 1,4 млрд гривень.

Зокрема, до державного бюджету забезпечено надходження понад 3 млрд грн, що на 418 млн грн, або на 16,1 % більше, ніж у січні – жовтні 2018 року, до місцевих бюджетів перераховано 6,8 млрд грн, що на 969,1 млн грн, або 16,6 % перевищує показники попереднього року.

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу роботодавців Одещини на необхідність дотримання вимог трудового законодавства щодо офіційного оформлення співробітників, своєчасної виплати заробітної плати на рівні не менше встановленого законодавством, а також недопущення її виплати у  “конвертах”. Адже  податок на доходи фізичних осіб є одним із головних бюджетоутворюючих податків, завдяки якому формується фінансова база держави та забезпечується добробут громадян.