Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих скарбниць Одещини надійшло понад 12 млрд грн податків і зборів

, опубліковано 08 листопада 2019 о 13:23

«За десять місяців 2019 року до місцевих скарбниць Одещини надійшло 12,1 млрд грн податків і зборів. Це на 2,0 млрд грн більше порівняно з аналогічним  періодом минулого року. Бюджет м.Одеси складає майже 45% надходжень по області. Всього підприємства та мешканці обласного центру сплатили в місцеву казну майже 5,4 млрд грн, що на 0,7 млрд грн перевищує надходження трьох кварталів 2018 року», - повідомила виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС Одеській області Наталія Чеботарьова.

За її словами більше половини надходжень в місцеві бюджети регіону забезпечує податок на доходи фізичних осіб, сума якого складає 6,8 млрд гривень. В порівнянні з січнем - жовтнем минулого року надходження зросли на 16,6 відсотків,  або на 970 млн гривень.

Також, суттєво наповнили бюджетні кошики місцевих громад Одеської області надходження податку на майно (2,7 млрд грн) в структурі якого найбільшу питому вагу займає земельний податок та орендна плата (2,3 млрд грн, або 85,2 відсотки). 

Крім цього, впродовж трьох кварталів поточного року спрощенці області перерахували до бюджетів місцевих громад майже 1,9 млрд грн єдиного податку, що на 18,3 відсотки, або 290 млн грн більше 10 місяців 2018 року.

Позитивна динаміка зростання надходжень до місцевих бюджетів – це результат відповідального, сумлінного ставлення представників бізнесу до сплати податків і зборів та запорука покращення добробуту громадян.