Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2019 року на Одещині виявлено 1 365 працівників без офіційного працевлаштування

, опубліковано 22 жовтня 2019 о 12:15

Головним управлінням ДПС в Одеській області, з метою легалізації зайнятості населення, з початку року проведено 392 перевірки суб’єктів господарювання на 519 об’єктах (торгівельні майданчики, будівництво, виробництво, об’єкти відпочинку тощо).

В ході проведення перевірок встановлено 1 365 працівників без офіційного працевлаштування та легалізовано 821 працівника.

Так, наприклад, суб’єктом господарювання, який здійснює роздрібну торгівлю продуктами харчування, алкогольними напоями та тютюновими виробами у мережі магазинів, під час проведення перевірки легалізовано 25 робітників.

Матеріали по всім суб’єктам господарювання передано до Головного управління Держпраці в Одеській області, в результаті чого застосовано фінансових санкцій на загальну суму 625 тис гривень.

У цілому, за 9 місяців 2019 року понад 48 тис суб'єктів господарювання Одеської області направили в органи податкової служби повідомлення про прийняття співробітників на роботу та прийнято понад 160 тис працівників.

У Головному управлінні ДПС в Одеській області нагадують, що наймані працівники можуть повідомити про факти порушення роботодавцем законодавства про працю скориставшись мобільним додатком «Legal Work». Цей сервіс дає можливість, використовуючи мобільний телефон, направити в орган податкової служби інформацію про виплати заробітної плати в «конвертах» або використанні найманої праці без укладення трудового договору.

Також, цього року на спільних комісіях з місцевими органами влади заслухано керівників більше 2 тисяч підприємств, у результаті чого рівень заробітної плати підвищили 2 105 платників, у бюджет додатково надійшло понад 7,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 9,1 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Податкова служба області й надалі, у взаємодії з органами місцевого самоврядування, проводитиме комплекс заходів спрямованих у напрямку детінізації ринку праці та офіційного оформлення найманих працівників, для забезпечення соціальних гарантій громадян.