Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники ПДВ Одещини сплатили до державного бюджету майже 3,5 мільярда гривень

опубліковано 10 жовтня 2019 о 16:06

За дев’ять місяців від одеських платників до державного бюджету надійшло майже 3,5 млрд грн податку на додану вартість. Порівняно з минулим роком одеський бізнес суттєво збільшив відрахування ПДВ – додаткові надходження склали майже 370 млн гривень.

У Головному управлінні ДПС в Одеській області відзначають збільшення рівня декларування та збору ПДВ. Так, нарахування по деклараціях з ПДВ за звітний податковий період серпень 2019 року склали 457,5 млн грн, що на 81,6 млн грн перевищує минулорічний показник.

Усього в Одеській області, станом на 01 жовтня 2019 року, перебувають на обліку понад 16 тисяч юридичних осіб - платників ПДВ, що в порівнянні з відповідним періодом 2018 року більше на 1,4 тис осіб.

У податковій службі регіону зазначають, що ефективне відпрацювання ризикових операцій суб’єктів господарювання, виявлення і руйнація схем з формування фіктивного податкового кредиту, забезпечує збільшення обсягів декларування ПДВ до сплати у бюджет.

Нагадаємо: представники бізнесу можуть отримувати актуальну інформацію щодо адміністрування ПДВ, у тому числі, щодо електронної системи, на веб-порталі податкової служби України (http://www.tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist/), в Електронному кабінеті платника, у Загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі та в контакт-центрі ДПС України за номером 0 800 501 007.