Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За перший місяць 2023 року платники податків Одещини сплатили 131 млн грн військового збору 

, опубліковано 10 лютого 2023 о 08:30

«Протягом січня 2023 року суб'єкти господарювання Одеської області сплатили до державного бюджету 131 млн грн військового збору. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року сплата зросла на 53 млн грн, або на 68 відсотків», - повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван. 

Платниками збору є фізична особа - резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, фізична особа - нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні, податковий агент. 

Ставка збору становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню (зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші).

Також нагадуємо, що з 01 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року. При добровільному декларуванні визначених законодавством доходів, громадяни сплачують до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. З переліком таких доходів, а також з  інформаційними матеріалами щодо декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року можна ознайомитися в банері «Деклараційна кампанія 2023» за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/. 

Головне управління ДПС в Одеській області дякує платникам податків за сумлінне виконання податкових зобов’язань, адже відповідальне ставлення до сплати військового збору забезпечує підтримку Збройних Сил України, обороноздатності України та наближає нашу Перемогу.