Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Встигніть скористатись правом на податкову знижку до 31 грудня 2021 року

, опубліковано 28 грудня 2021 о 15:01

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує: платники податків мають право подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки, відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України.

Податкова декларація подається за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.2015 №859 (у редакції від 25.04.2019 №177) за місцем податкової адреси в один із таких способів:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Звертаємо увагу, що громадяни, які подають декларацію з метою отримання податкової знижки, термін подання - по 31.12.2020 року (включно) (детальніше за посиланням https://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan).

При направленні декларації засобами електронного зв’язку можливо скористатися сервісом в Електронному кабінеті, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Більш детально можна ознайомитись за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/aktualni-pitannya-vidpovidi-pro-podatkovu-znijku/.

Встигніть скористатись правом на податкову знижку!