Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Поспішайте скористатись правом на податкову знижку!

, опубліковано 23 грудня 2021 о 10:03

Головне управління ДПС в Одеській області вкотре наголошує, лише до 31 грудня 2021 року (включно) громадяни мають можливість повернути частину коштів за певними витратами, що були здійснені у 2020 році.

Особливості застосування податкової знижки врегульовані ст. 166 Податкового кодексу України. Відповідно до даної статті: податкова знижка – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати.

Отже, сума оподатковуваного доходу фізичної особи може бути зменшена на суму податкової знижки, що призведе до зниження суми податку на доходи фізичних осіб. При цьому підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються у річній податковій декларації.

Наголошуємо: якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Не втрачайте можливість!  Встигніть скористатись правом на податкову знижку.

Детальніше, з актуальними питаннями-відповідями про податкову знижку за окремими видами витрат, можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/aktualni-pitannya-vidpovidi-pro-podatkovu-znijku/.