Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реалізація економічних та соціальних програм громад залежить від наповнення місцевого бюджету

, опубліковано 05 липня 2021 о 11:16

Про це, заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов зазначив під час засідання міської координаційної ради із забезпечення податкових та інших надходжень до бюджету міста Одеси, яке пройшло під головуванням Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Володимир Попов проінформував, що за січень - червень 2021 року підприємствами, які знаходяться на обліку в м. Одеса до місцевого бюджету сплачено 4,2 млрд грн податків і зборів, що на 33,4 відс або 1,1 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

В порівнянні з першим півріччям 2020 року позитивна динаміка збільшення сплати спостерігається майже по всіх бюджетоформуючих податках, зокрема, по податку на доходи фізичних осіб (темп росту 36,5 відс), податку на майно (темп росту 46 відс), єдиному податку (темп росту 19,1 відс).

Учасники обговорили напрями збільшення надходжень податків та зборів до бюджету Одеської міської територіальної громади.

Так, зокрема, на сплату одного з основних джерел наповнення місцевого бюджету - податку на доходи фізичних осіб негативно впливають  такі фактори як: виплата заробітної плати в «конвертах», нарахування роботодавцями заробітної плати в розмірах, менших за законодавчо встановлений, заборгованість з виплати заробітної плати, виплата заробітної плати на рівні, нижчому за середній по відповідній галузі, а також наявність податкових боргів.

«З метою максимального залучення резервів зі сплати податку на доходи фізичних осіб, необхідно активізувати спільну з органами місцевої влади роботу, зокрема, із заслуховування керівників підприємств на комісіях з легалізації заробітної плати», - наголосив Володимир Попов.

Також, на засіданні розглянуті питання щодо справляння податку на майно, туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів.

За результатами наради, учасниками окреслені заходи, реалізація яких сприятиме залученню додаткових коштів у вигляді податків та зборів до бюджету міста та сприятиме подальшому соціальному та економічному розквіту Одеської міської територіальної громади у 2021 році.