Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юлія Шадевська взяла участь в семінарі з питань підготовки до збирання урожаю 2021 року на півдні Одеської області

, опубліковано 23 червня 2021 о 21:14

В семінарі, під головуванням голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, взяли участь голови районних державних адміністрацій, керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств, фермери.

Під час заходу обговорювалось, зокрема, питання щодо новацій в податковому законодавстві для сільськогосподарських виробників.

Як зазначила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська, сільське господарство є провідною галуззю економіки для Одеського регіону. Питома вага аграрного сектору в загальній кількості платників податку на додану вартість регіону, на сьогоднішній день, складає 11,9 відсотка. Такими платниками з початку 2021 року, до державного бюджету сплачено податку на додану вартість 160,2 млн гривень.

Детально, керівник податкової служби області зупинилася на змінах законодавства в частині податку на додану вартість.

Так, відповідно до Закону України від 17.12.2020 року № 1115 – IX (норми застосовуються з 01 березня 2021 року) внесено зміно до статті 193 Податкового кодексу України.

Вказаними змінами ставку ПДВ для аграріїв знижено з 20% до 14%. 

Також, присутнім представникам сільськогосподарських підприємств нагадали про безумовне дотримання трудового законодавства при прийнятті працівників на роботу (у тому числі сезонну на період збирання врожаю) та законодавства при виплаті заробітної плати.

«Податок на доходи фізичних осіб, який сплачується роботодавцем з офіційної заробітної плати найманого працівника є основним джерелом формування дохідної частини місцевих бюджетів новостворених територіальних громад», - наголосила Юлія Шадевська.

Крім того, учасників семінару проінформовано про зміни в законодавстві в частині спрощення, для підприємств виробників сільськогосподарської продукції, процедур отримання ліцензії на право зберігання пального виключно для власних потреб.

За результатами семінару, Головним управлінням ДПС в Одеській області будуть вжиті вичерпні заходи направлені на дотримання суб’єктами господарювання норм податкового законодавства як під час збирання, так і реалізації урожаю.

 

ФОТОМАТЕРІАЛИ