Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині за І квартал 2024 року забезпечено погашення 257,4 млн грн податкового боргу

, опубліковано 16 квітня 2024 о 15:34

Упродовж січня - березня поточного року податківцями управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Одеській області забезпечено надходження до бюджетів в рахунок погашення податкового боргу у сумі 257,4 млн грн, з них юридичні особи сплатили в рахунок погашення боргу 166,3 млн грн, а фізичні особи – 91,1 млн гривень.

В тому числі, за відповідний період 2024 року, на підставі платіжних інструкцій з рахунків боржників у банках стягнуто та вилучено готівкових коштів на загальну суму 13,6 млн грн, з них за рішеннями керівника – 12,8 млн гривень. Від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, до бюджету спрямовано 7,5 млн гривень.

Також, у рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, за І квартал 2024 року надійшло 56,7 млн грн, у тому числі від вжитих заходів державною виконавчою службою за узгодженими вимогами про сплату боргу (недоїмки) – 12,9 млн гривень.

Крім того, за результатами взаємодії з територіальними громадами Одещини під час вжиття заходів із наповнення бюджетів громад за рахунок погашення податкового боргу з початку поточного року до місцевих бюджетів надійшло коштів у сумі 10,4 млн гривень.

У січні - березні 2024 року до податкової Одещини надійшло 1428 звернень від платників податків про видачу довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка), за результатними відпрацювання надано 895 Довідок та 47 відмов у наданні такої Довідки.

За позовами про стягнення податкового боргу на користь Головного управління ДПС в Одеській області протягом І кварталу поточного року судами винесено 97 рішень на загальну суму 197,1 млн грн, з яких за позовами до фізичних осіб – 51 рішення на загальну суму 38,3 млн грн, до юридичних осіб – 46 рішень на загальну суму 158,8 млн гривень.