Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективна, прозора співпраця: в Головному управлінні ДПС в Одеській області відбулось засідання Громадської ради

, опубліковано 24 вересня 2021 о 14:53

З метою зміцнення партнерських відносин та налагодження співпраці між податковою службою з інститутами громадського суспільства, вдосконалення доброчесних відкритих відносин, проведено чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Одеській області.

Участь у засіданні взяв заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Попов, фахівці податкової служби за окремими напрямами діяльності, голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Одеській області Володимир Мазарак та члени ради.

В ході засідання розглянуто норми проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державного ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції» (від 06.05.2021 № 5473) та проєкту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо створення умов для розвитку фізичних осіб-підприємців та підвищення прозорості їх діяльності» (від 26.08.2021 № 5866). Члени ради винесли на обговорення ініціативу щодо внесення змін до даних законопроектів.

Крім того, на порядок денний було винесено питання щодо неправомірності віднесення платника податку до реєстру ризикових та зупинення реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, на яке отримали вичерпні відповіді від фахівців податкової служби Одещини.

На завершення заходу члени Громадської ради надали ряд пропозицій для розгляду питань на наступному засіданні.

Підбиваючи підсумок зустрічі, Володимир Попов наголосив, що податкова служба Одещини є відкритою для спілкування і готова завжди надати допомогу у роз’ясненні податкового законодавства усім громадським формуванням. Адже цей напрям роботи є надзвичайно важливим на шляху до створення сприятливих умов розвитку підприємництва, посилення авторитету платників податків.