Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Роздільнянській ДПІ пройшов семінар з питань одноразового добровільного декларування

, опубліковано 23 вересня 2021 о 08:37

Начальник Роздільнянської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Козовякіна провела семінар з представниками малого та середнього бізнесу громади на тему: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

На початку заходу очільниця Роздільнянської ДПІ повідомила присутнім, що 1 вересня 2021 року стартувала кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

Для присутніх було висвітлено основні питання  проведення кампанії, а саме, поняття «одноразове (спеціальне) добровільне декларування»,  хто має  право скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, як розраховуються суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування та інше.

Окремо, податківець звернула увагу на ставки збору. Так, сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування таких ставок, зокрема:

5 % — щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні;

9 % — щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном;

2,5 % — щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року до подання декларації.

Як альтернативу платник податків може обрати ставки 6%, 11,5%, 3% відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

У разі несплати або не повної сплати, нарахованих самостійно сум, декларація буде вважатися неподаною.

Якщо особа, яка має право на декларування не скористується ним (тобто не подасть декларацію),  то буде вважатися, що станом на 31 серпня 2022 року така особа володіє активами з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства.

Підбиваючи підсумки, Наталія Козовякіна зауважила, що відповіді на питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування можна  отримати безпосередньо в Роздільнянській ДПІ.