Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців з в.о. Березівського міського голови з питань добровільного декларування

, опубліковано 20 вересня 2021 о 09:50

Начальником Березівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Ольгою Патрашку проведено зустріч з виконуючим обов’язки Березівського міського голови Сергієм Шевченком щодо вимог Закону України від 15 червня 2021 року №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування  фізичними  особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Очільниця Березівської ДПІ повідомила, що  одноразове ( спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та подається до Державної податкової служби України виключно в електронній формі.

Загальна ставка одноразового збору становить 5%, для закордонних активів – 9%, а для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%. Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Крім того, передбачено розстрочення сплати збору трьома рівними частинами, але за більш вищими ставками: 6%, 11,5%, 3% відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома  рівними частинами щорічно.

Подача одноразової ( спеціальної )  добровільної декларації  є правом,а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування  таких доходів, пояснила Ольга Патрашку.

На завершення зустрічі Сергію Шевченко були надані інформаційні матеріали щодо впровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування.