Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тарутинські податківці нагадують про актуальність Одноразового (спеціального) добровільного декларування

, опубліковано 20 вересня 2021 о 09:22

Відбулась чергова зустріч з мешканцями громади на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування», яку провели працівники Тарутинської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області.

В ДПІ повідомили, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами здійснюється з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року згідно з вимогами Закону України від 15.06.2021 № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який набрав чинності 21.07.2021 року.

Під час зустрічі Тарутинські податківці наголосили на тому, що громадяни України мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не було сплачено податки і збори до 01 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір, зокрема 5% щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9% щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року.      

Також під час зустрічі працівники Тарутинської ДПІ зазначили, що декларація буде подаватися тільки в електронній формі. У декларації потрібно буде вказати відомості про декларанта для його ідентифікації (прізвище, ім’я, по батькові, податковий номер), відомості про об’єкти декларування. Для грошових активів – вид, розмір та валюту активу, класифікація банківських металів тощо. Для рухомого майна - місце знаходження або місце зберігання, вид, назву, рік виробництва/випуску тощо.