Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація з платниками податків в Савранській ДПІ

, опубліковано 20 вересня 2021 о 09:19

В Савранській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області проведено чергову зустріч з платниками податків щодо роз’яснень Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»(далі - Закон), який вносить низку змін як до Податкового Кодексу України, так і до інших законів України.

Так, одноразове (спеціальне) добровільне декларування стартувало з 1 вересня 2021 року і триватиме до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Прийнятий Закон – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були не оподаткуванні.

Присутнім нагадали, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування.

Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Об’єктами декларування є нерухоме майно, рухоме майно, валютні цінності та інші цінності (паї, корпоративні права, цінні папери, дивіденди, проценти та ін.)

Важливо те, що декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів, тобто держава дає можливість громадянам повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг.

Детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.