Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповіді на актуальні питання щодо застосування РРО/ПРРО під час сеансу «гаряча лінія» в Окнянській ДПІ

, опубліковано 10 квітня 2024 о 09:18

В Окнянській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо особливостей застосування РРО/ПРРО, в ході якого було надано відповіді на актуальні питання платників податків:

Питання: Як визначити тип ПРРО для заповнення форми № 1-ПРРО?

Відповідь: При заповненні пункту 4 «Дані щодо ПРРО» заяви про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО можна вибрати один із таких типів ПРРО:

Стаціонарний – встановлений на конкретну господарську одиницю, що використовується за адресою, яка зазначена в пункті 3 у формі № 1-ПРРО;

Пересувний – зареєстрований на конкретну господарську одиницю, яка може використовуватись по всій території України (наприклад, автомобіль);

Інтернет-торгівля – ПРРО встановлений на конкретну господарську одиницю і використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній Заяві за ф. №1-ПРРО, при його застосуванні можливе залучення касира (інтернет-магазин (сайт));

Каса самообслуговування – ПРРО встановлений на конкретну господарську одиницю та використовується за адресою, зазначеною в пункті 3 у формі №1-ПРРО, при цьому його застосування не передбачає залучення касира (наприклад, платіжний термінал).

Питання: Як працювати з Програмним РРО в «офлайн-режимі»?

Відповідь: Порядок застосування РРО у тому числі під час роботи в режимі офлайн встановлений Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних РРО, що розроблений відповідно до статті 7 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Питання: Яким чином для суб’єкта господарювання підтверджуватиметься факт передачі даних від ПРРО до фіскального сервера?

Відповідь: Факт передачі реєстраційної заяви, повідомлень про виявлення несправності ПРРО, відкриття зміни, підтверджується отриманням відповідних квитанцій від фіскального сервера.

Передача розрахункового документа та фіскального звітного чека підтверджується отриманням фіскального номера, що присвоюється цим документам фіскальним сервером.