Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: задекларовані трудові відносини на контролі в ДПС та Держпраці

, опубліковано 30 червня 2021 о 18:54

Алгоритм спільних дій з виявлення незадекларованої праці в Одеській області, начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська обговорила на зустрічі з начальником Головного управління Держпраці в Одеській області Сергієм Байдюком.

Також, у заході прийняли участь заступники начальника Головного управління ДПС в Одеській області Іван Купка та Володимир Попов, керівники структурних підрозділів Головного управління ДПС в Одеській області та  начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Наталія  Козирева.

«Зусилля ДПС та Держпраці у напрямі протидії використанню незадекларованої праці, перш за все, направлені на захист інтересів працівників, роботодавців та держави в цілому. Адже, сьогодні держава вбачає одним із основних своїх завдань, виконання зобов'язань перед громадянами щодо підвищення соціальних гарантій: заробітних плат, пенсій, інших соціальних виплат, а це неможливо без своєчасного та повного наповнення бюджету», - наголосила Юлія Шадевська.

Присутніми було розроблено план та узгоджено механізм спільної роботи щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин у різних сферах господарської діяльності та за категоріями роботодавців.

Керівник податкової служби регіону зазначила, що Головним управлінням ДПС в Одеській області проводиться моніторинг ймовірних ризиків використання праці неоформлених у встановленому порядку працівників, результати якого, оперативно направляються для відповідного реагування до Головного управління Держпраці в Одеській області.

Крім того податківці Одещини й надалі прийматимуть активну участь в робочій групі з питань запобігання використання незадекларованої праці.

За результатами зустрічі, учасники окреслили практичні аспекти здійснення контрольних заходів з питань неналежного оформлення трудових відносин, а також продовжити обмін інформацією та напрацюваннями, які сприятимуть подальшій роботі з дотримання законодавства про працю.