Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 4,7 млрд грн ПДФО за січень – квітень поточного року сплачено платниками Одещини

, опубліковано 12 травня 2021 о 14:57

Платниками податків Одещини сплачено до зведеного бюджету за січень – квітень поточного року понад 4,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 911,4 млн грн або на 24 відс більше за аналогічний період минулого року.

«Офіційне оформлення робітників та легалізація заробітних плат – це ті ключові фактори, які впливають на повноту надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів», - зазначила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

За словами керівника, із загальної суми сплати, 1,4 млрд грн направлено до державного бюджету. Цей показник на 279,7 млн грн або на 24,4 відс більше ніж у січні - квітні 2020 року.

До місцевих бюджетів на розвиток територіальних громад сплачено 3,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 631,7 млн грн або 23,9 відсотка.

«Податковою службою області проводиться активна робота з роботодавцями щодо легалізації найманої праці та виведення заробітних плат з «тіні», - підкреслила Юлія Шадевська.

Окрім того, Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що на виконання вимог Законів України від 19 вересня 2019 року № 115-ІХ та № 116-ІХ наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 року № 4 (із змінами) було затверджено нову форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та Порядок його заповнення. Нова форма почала діяти з 1 квітня 2021 року.