Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар для суб’єктів підприємницької діяльності з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО та впровадження мобільного додатку «Моя податкова»

, опубліковано 25 грудня 2023 о 15:54

В приміщенні Подільської міської ради фахівцями Подільської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області сумісно з представниками міської ради, проведено семінар із суб’єктами підприємницької діяльності з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО та впровадження мобільного додатку «Моя податкова».

Податківці нагадали про зміни, впроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема, наголосивши, що з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції.

Було повідомлено, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі. Для цього необхідно подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті.

Особливу увагу під час заходу приділено перевагам програмного РРО, розробленого ДПС України. ПРРО має безліч переваг перед класичними, а саме: вільний вибір для суб’єкта господарювання; відсутність посередників (екваєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосованість для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; іOS; WEB-ВЕРСІЯ; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС). Перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО. Так, реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО.

Також учасникам заходу розповіли про зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем – мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС. Посадовець наголосила, що застосунок «Моя податкова» можна завантажити на телефони, як на платформі Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua), так і iOS (https://t1p.de/lgu5a).

«Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.