Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про функціонал Електронного кабінету та застосунку «Моя податкова»: консультують фахівці Малиновської ДПІ

, опубліковано 25 грудня 2023 о 14:55

Днями в ЦОП Малиновської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області проведено практикум для підприємців щодо використання електронних сервісів з метою надання роз’яснень та практичної допомоги у користуванні Електронним кабінетом платника та застосунком «Моя податкова».

Фахівці нагадали присутнім, що сьогодні платники податків мають можливість без особистих візитів до контролюючих органів отримати необхідну інформацію, у тому числі довідки, консультації, а також вчасно подавати податкову звітність. Для цього на вебпорталі ДПС України за адресою: https://tax.gov.ua/ забезпечено доступ до низки безкоштовних електронних сервісів.

Для роботи в приватній частині ЕКП платнику достатньо лише мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якого надавача електронних довірчих послуг.

На сьогодні найбільш запитуваним сервісом ЕКП є «Подання звітності», який унеможливлює виникнення помилок в обов’язкових реквізитах, в розрахунках або подання звітності не в повному обсязі.

Також за допомогою Електронного кабінету, у режимі реального часу платники найчастіше формують та надсилають до органів ДПС: запити на отримання інформації, зокрема про суми виплачених доходів, про заборгованість; заяви для реєстрації платниками окремих податків; листи тощо.

Окремо податківці Малиновської ДПІ в ході практикуму акцентували увагу платників на простому та зручному інструменті для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплаті податків з використанням платіжних систем – мобільному застосунку «Моя податкова», пояснивши, що він надає можливість платникам податків просто та швидко:

подати Облікову картку фізичної особи – платника податків. Форма № 1ДР (Розділ «Послуги»); подати Заяву про внесення змін до ДРФО. Форма № 5ДР (Розділ «Послуги»); подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів (Розділ «Послуги»); сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем (вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» Розділу «Послуги», вкладка «Мої ППР» розділу «Мої дані»); отримати інформацію з Реєстру неприбуткових установ та організацій (Розділ «Реєстри»).